Kranen

Elke dag gebruik je wel een kraan, of het nu is om je handen te wassen of je baard te scheren. Kranen zijn dus een essentieel product in de badkamer. Douchekranen, wastafelkranen en badkranen. Inbouw of opbouw. Blaauw Sanitair heeft het allemaal en ook nog eens in goede kwaliteit. Bekijk ons assortiment hieronder!

Man onder regendouche

Douchekranen

Wastafelkraan

Wastafelkranen

Badkraan

Badkranen

Sfeerbeeld fonteinkraan

Fonteinkranen

Over onze kranen

Blaauw Sanitair verkoopt meerdere soorten kranen: douche-, wastafel-, bad- en fonteinkranen.

Douchekraan

Onze hoogwaardige douchekranen worden geleverd met douchekop, ongeacht of je voor een inbouw of opbouw regendouche gaat. De thermostatische douchekraan zorgt ervoor dat het water op een constante, door jou ingestelde temperatuur blijft. Douchen was nog nooit zo lekker!

Wastafelkraan

De wastafelkraan wordt gemonteerd op het badmeubel of in de muur daarachter. Met een inbouwkraan kies je hierbij voor een strak uiterlijk, wat makkelijk schoon te houden is. Als je gaat voor de opbouwkraan ben je weer iets flexibeler. De opbouw wastafelkraan van Blaauw Sanitair is namelijk draaibaar. Voor welke kraan ga jij?

Badkraan

Onze thermostatische badkraan is one of a kind. Waarom? Over alles is nagedacht. Zo zit er een temperatuurblokkering bij 38 C op, maar bevat de kraan ook een gemakkelijke omstelinrichting in de vorm van een knop. Wissel gemakkelijk van badkraan naar (hand)douche!

Fonteinkraan

Fonteinkranen zijn kranen die (over het algemeen) weinig ruimte innemen. Dit is dan ook de reden dat ze in het toilet geplaatst worden.

De fonteinkranen van Blaauw Sanitair zijn klein, maar fijn! Zo werken ze niet alleen perfect, maar zien ze er ook nog eens mooi uit. Een knap staaltje werk!

Thermostaatkraan

De douche- en badkranen van Blaauw Sanitair zijn allemaal thermostaatkranen. Maar wat is dat nou? Thermostaatkranen zijn kranen die ervoor zorgen dat het water op de door jou ingestelde temperatuur blijft. Wel zo lekker! Dus optimaal genieten van je warme douche of bad.

Een thermostaatkraan is ook water- en energiebesparend. De kraan is namelijk een stuk sneller op temperatuur dan andere kranen. De thermostaatkraan betaalt zich na verloop van tijd dus ook nog eens zelf terug.

Het systeem werkt als volgt: thermostatische kleppen binnenin de kraan zorgen ervoor dat het koude en warme water in de juiste verhouding worden gemengd. Zo ontstaat de door jou ingestelde temperatuur. Als iemand anders in huis water gebruikt, reageert de thermostaat direct en zorgt er daardoor voor dat de temperatuur alsnog hetzelfde blijft.

Eenhendelmengkraan

Op deze kraan kun je geen temperatuur instellen. Door te schuiven met de hendel zoek je de balans tussen koud en warm water. Het vraagt wat meer tijd (dus water!) voordat je de goede temperatuur hebt gevonden.

Zowel de watertoevoer als de temperatuur regel je maar met één knop. Daardoor ziet het er nóg wat strakker uit. Perfect voor op een schoon, opgeruimd badmeubel dus!

Benieuwd?

Benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden? Bekijk dan ons kranenassortiment en ontdek het zelf! Al onze kranen zijn verkrijgbaar in drie kleuren of afwerkingen: chroom, RVS of mat zwart. Bij Blaauw Sanitair geniet je overigens altijd van de hoogste kwaliteit.

Nieuwe producten

Blaauw Sanitair hanteert een wisselend assortiment, volledig volgens de laatste trends. Bekijk hier onze nieuwste producten!